Historia

Kemijärven Kaiulle vuosi 2016 oli juhlavuosi seuran täyttäessä 70 vuotta. Seuran pitkä historia alkoi siitä, kun rautatieläiset ja Osuusliike Sallan väki perustivat Urheiluseura Kemijärven Kaiun 18.4.1946. Saman vuoden marraskuussa seura rekisteröitiin Suomen yhdistysrekisteriin. Toiminta pyöri alkuun varsin perinteisillä linjoilla, yleisurheilussa, hiihdossa, painissa, nyrkkeilyssä ja voimistelussa.

Uinnista tuli vasta vuosikymmeniä myöhemmin Kaiun jalokivi, kun vuonna 1972 Kemijärvelle rakennettiin uimahalli.  Tämä oli Kaiun toiminnalle loistava sykäys ja yhteistyö kaupunginkin kanssa pääsi vauhtiin.

Kemijärvellä järjestettiin vuosittain uintikilpailuja uimahallin valmistuttua ja uintitoiminta laajeni. Kemijärven Kaiun uintitoimintaan kuuluneet Kansalliset uintikilpailut, Pääsiäisuinnit, on järjestetty tiettävästi vuosittain neljänkymmenen vuoden ajan. Kemijärvellä on aikanaan uitu myös Työväen Urheiluliiton (TUL:n) Lapin piirin mestaruuskilpailuja sekä Pohjois-Suomen uimaseurojen välisiä sarjakilpailuja. Myös Kemijärven Kaupunki järjesti alkuvuosina Kemijärven kaupungin uintimestaruuskilpailuja, jotka olivat avoimet kaikille kaupunkilaisille.

Kaiun toiminta on vuosikymmenten saatossa ollut aaltoilevaa vanhojen uintivalmentajien siirtyessä muihin tehtäviin ja uusien aloittaessa. Uimareita Kaiulla on aina riittänyt. Vaihtelevaisuudesta huolimatta Kaiun kilpauimarit ovat menestyneet säännöllisesti kansallisissa uintikilpailuissa, ja saavuttaneet myös useita arvokilpailuvoittoja, sekä –sijoituksia.

 

 

 

 

 

 

 

Jaa kokemuksesi ja lukemasi myös muiden kanssaShare on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Print this page
Print
Email this to someone
email

Suomen pohjoisin uimaseura