Kaiun tytöt ylsivät hienoon tulokseen 100 m sekauintiviestissä, nsm-raja alittui

Oulun Lohiuinnit 28.-29.5.2016 olivat menestyksekkäät Kemijärven Kaiun nuorille uimarilupauksille. Kilpailuissa oli runsaasti osanottajia erityisesti keski- ja pohjoissuomen uimaseuroista sekä Ruotsista ja Norjasta.

Kemijärven Kaiun viestijoukkue näytti kyntensä ja läpäisi aikarajan nuorten suomenmestaruusviesteihin 4 x 100 m sekauinnissa. Saavutus on erityisen merkittävä pienelle uimaseuralle, jossa kilpauimareitakin on alle kymmenen.  Kaiulla ei ole pitkiin aikoihin ollut viestijoukkuetta SM-tasolla. Aikarajan alittaneessa viestijoukkueessa uivat Jonna Airisniemi, Elizaveta Parfenova, Viveca Meriläinen ja Aada Sulasalmi. Tulos kertoo Kemijärven Kaiun antaman valmennuksen onnistumisesta ja nuorten uimareiden korkeasta motivaatiosta ja ahkerasta harjoittelusta. Osansa on varmasti myös tyttöjen hyvässä yhteishengessä, he ovat monen vuoden ajan harjoitelleet yhdessä ja hitsautuneet yhteen, toinen toistaan kannustaen ja tukien. Myös Kemijärven Kaupungin tarjoamat loistavat harjoittelumahdollisuudet Uimahalli Poukaman radoilla, ovat vahvasti tukeneet uimareiden valmentautumista vuosien ajan.

Nuorten suomenmestaruusviestit uidaan 1.-3.7.2016 Jyväskylässä pidettävien Grand Prix Challenge kilpailujen yhteydessä, joissa osalla tytöistä on myös yksilölajien aikarajoja alitettuina. 4 x 100 m sekauintiviestissä jokainen viestijoukkueen jäsen ui 100 m joko perhosuintia, selkäuintia, vapaauintia tai rintauintia. Kaiun viestijoukkueen uimarit tulevat olemaan kilpailuissa nuorimmasta päästä, joukkueen jäsenten ollessa 14-16-vuotiaita. Nuorten Suomenmestaruusuinneissa ikäsarja tytöillä on 17-vuotta ja nuoremmat.

Tällä tasolla uimareiden motivaation tulee olla vahva sillä harjoittelumäärät kasvavat entisestään. Tällä hetkellä nuoret harjoittelevat seitsemän kertaa viikossa. Tämän lisäksi tehdään kotiharjoitteita joten tytöt ovat mestareita organisoimaan ajankäyttönsä. Koulutyön ja aikaa paljon vaativan harjoittelun yhdistäminen on haasteellista, mutta tähän mennessä menestys uinnissa ja koulutyössä ovat tukeneet toinen toisiaan. Valmentautuminen alkaa olla entistä vaativampaa, ja erityisesti huippu-urheilijoiksi tähyävät uimarit tarvitsevat kaiken mahdollisen tuen niin seuralta, valmentajilta, kuin kotijoukoiltakin, pystyäkseen edelleen kehittymään uinnissa ja saavuttamaan entistä parempia tuloksia. Uimareiden kehittyminen SM-tasolle asettaa myös seuralle vaatimuksia kehittyä ja hankkia riittävät resurssit valmennuksen toteuttamiseksi.

Oulun Lohiuinnit olivat aikarajan rikkomisen lisäksi menestyksekkäät myös yksilölajeissa. Aada Sulasalmi toi voiton kotiin 50 m perhosuinnissa . Jonna Airisniemi ui pronssille 200 m selkäuinnissa . Niin ikään pronssille ui myös Elizaveta Parfenova 100 m rintauinnissa.

Kevätkausi uinnissa päättyi

Kemijärven Kaiun kevätkauden päättäjäiset vietettiin maanantaina 6.6.2016 uimahalli Poukamassa. Päättäjäisten aluksi pidettiin tilaisuus uimareiden palkitsemiseksi ennen altaille lähtöä. Ensin jaettiin vesirallitodistukset seitsemällä reippaalle uimarille. Vesiralli on alakouluikäisille lapsille tarkoitettu uinnin monipuolisuuskurssi joka on kestänyt viime syksystä tähän kevääseen. Todistuksen saivat Ossi Vuoni, Juho Perälä, Emmi Hyypiö, Pietu Kiiskinen, Neea Lampela, Jussi Kellokumpu ja Lotta Lahtela.

Tilaisuudessa jaettiin 100 m sekauintimitalit uimareille, jotka ovat oppineet uimaan 100 m sekauintia kilpailusääntöjen mukaisella tekniikalla mukaan lukien startin ja käännökset. 100 m sekauinnissa uidaan kaikkiaan neljää eri uintilajia, perhosuintia, selkäuintia, rintauintia ja vapaauintia. Mitalit saivat Onni Kelloniemi, Pinja Perälä, Raita Virtanen ja Arttu Päätalo.

Tilaisuudessa jaettiin lisäksi yksi Uimaliiton kultainen luokkamitali. Luokkamitalit ovat tarkoitettu uintiurheilijoiden tavoitteelliseen palkitsemiseen ja kannustamiseen. Tänä keväänä Uimaliiton kultaisen luokkamitalin sai Aada Sulasalmi alitettuaan 50 m perhosuinnissa vaaditun aikarajan.

Lopuksi ennen uinteja jaettiin stipendit neljälle uinnissa menestyneelle Kemijärven Kaikua edustavalle uimarille. Stipendit saivat Jonna Airisiniemi, Elizaveta Parfenova, Viveca Meriläinen ja Aada Sulasalmi. Tytöt ovat pitkään harrastaneet uintia ja edustaneet Kaikua monissa kansallisissa kilpailuissa sekä arvokilpailuissa ja tänä keväänä alittaneet aikarajan nuorten SM-uinteihin.

Pienille uimareille järjestettiin päättäjäisten yhteydessä leikkimieliset uintikilpailut. Uimakoululaiset uivat 25 m kilpaa vapaavalintaista lajia: 1. Aaron Kelloniemi, 2. Ilona Lampela, 3. Lotta Kulojärvi. Vesirallilaiset uivat 25 m selkäuintia: 1. Neea Lampela, 2. Emmi Hyypiö sekä 25 m vapaauintia: 1. Emmi Hyypiö, 2. Neea Lampela. Tekniikkarallilaiset uivat 25m vapaauintia: jaettu 1. sija: Eliel Kelloniemi ja Anton Sulasalmi.

Uinti on kivaa. Kevätkauden päättäjäiset.

Hyvää kesälomaa kaikille!

Edustus kesän arvokilpailuissa

12-vuotias Anastasia edusti Kaikua hienosti Rolloissa

12-vuotias Anastasia edusti Kaikua hienosti Rolloissa

Kevätkausi päättyi iloisissa tunnelmissa ja kesäloma alkoi suurimmalla osalla uimareita. Kautta jatkoivat vielä arvokilpailuihin päässeet uimarit. 10-13-vuotiaiden mestaruuskilpailut Rollot uitiin Tampereella 10.-12.6.2016. Kaikua oli edustamassa Anastasia Parfenova 100 m vapaauinnin, 100 m selkäuinnin ja 100 m rintauinnin matkoilla. Anastasia Parfenova ylsi hienosti 32. sijalle 100 m rintauinnissa.

Viime viikonloppuna, 17.-19.6.2016  Turussa järjestetyissä 13-16-vuotiaiden Ikäkausimestaruuskilpailuissa Kaikua edusti Aada Sulasalmi sijoittuen 25.ksi 100 m perhosuinnissa. Sijoitukset ovat oikein hyviä uinnin suureen harrastajamäärään ja kilpauinnin kovaan valtakunnalliseen tasoon nähden. Kilpailut käytiin 50 m altaassa, joka toi pitkään rataan tottumattomille omat haasteensa. Edessä ovat vielä Grand Prix Challenge-kilpailut, joiden yhteydessä uidaan nuorten SM-viestit.

Jaa kokemuksesi ja lukemasi myös muiden kanssaShare on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Print this page
Print
Email this to someone
email