Tekniikkaralli

Tekniikkaralli on tarkoitettu 9-12 vuotiaille uimareille. Tekniikkarallin tavoitteena on kehittää lasten uintitekniikkaa niin, että lapsi pystyy lopulta uimaan 100 metrin sekauinnin kilpailusääntöjen mukaisella tekniikalla: startti, uintilajit ja käännökset. Näin lapsi oppii uimaan kaikkia uintitekniikoita; vapaauintia, selkäuintia, rintauintia ja perhosuintia. Lapsen liikkuessa monipuolisesti vedessä, kehittyy hänen luottamuksensa veteen ja samalla hänestä tulee taitava vedessä liikkuja. Taitava uimari hallitsee hengityksen, asennon ja liikkeen vedessä ja omaa näin edellytykset hyvän uintitekniikan oppimiseen.

Ryhmä harjoittelee altaassa kaksi kertaa viikossa. Allasharjoitukset koostuvat viidestä eri osa alueesta: lämmittelystä kuivalla, hengitys-, asento-, ja tekniikkaharjoituksista sekä loppuverryttelystä tai leikistä.  Kertaaminen ja oikea tekniikka ovat avainasemassa. Kaksi peräkkäistä tuntia ovat aina lähes samanlaiset.

Lapset saavat tekniikkarallivihkosen, jossa eri uintilajien osaamistavoitteet on kerrottu. Vihkosta uimari, valmentaja sekä kotiväki näkevät mitkä ovat välitavoitteet ja mitä pitäisi oppia. Tavoitteiden täytyttyä voi suorittaa 100 metrin sekauintimitalin. Tavoitteen saavuttamiseen kuluu aikaa lapsen henkilökohtaisesta kehityksestä riippuen noin vuodesta kolmeen vuoteen. Tekniikkarallia ohjaavat Suomen Uimaliiton kouluttamat uintivalmentajat.

Tekniikkaralliin päästäkseen lapsen tulee pystyä uimaan 200 m yhdenjaksoisesti ja osata jo hieman uintitekniikoiden alkeita.

Jaa kokemuksesi ja lukemasi myös muiden kanssaShare on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Print this page
Print
Email this to someone
email

Suomen pohjoisin uimaseura